Tuesday, March 13, 2007

Kukkaruukut laittomiksi

Asiasta voit myös katsoa hauskan valaisevan videopätkän mikäli olet liian laiska lukeaksesi alla olevaa tekstiä. Varoitus: seuraavassa videossa rikotaan törkeästi Suomen tuoretta huumausainelakia! Ja videolla mahdollisesti omalla nimellään esiintyvä Markus Heikkilä on rikollinen ja saattaa saada tuomion kyseisen todistusaineiston vuoksi.


(Lähde: Helsingin Sanomat, Julkaistu: 27.9.2006 17:58

Hampun viljelyn yrityskin muuttuu huumerikokseksi

Hampun, kokapensaan ja oopiumiunikon viljelyn yrityskin muuttuu Suomessa rangaistavaksi huumausainerikokseksi, jos kasveja yrittää viljellä huumetarkoituksiin.

Eduskunta hyväksyi keskiviikkona rikoslakiin uusia pykäliä, jotka laajentavat huumerikosten alaa.

Siementen kylvämistä tai taimen istuttamista lainsäätäjä pitää jo viljelynä. Viljelyn yritys on siten jotain, mikä tapahtuu ennen kylvöä tai istutusta. Rikolliseksi muuttuvat paitsi yritys viljellä huumekasveja myös yritys kuljettaa tai kuljetuttaa jollakin toisella huumeita sekä yritys edistää huumausainerikosta.

Tällaista edistämistä on esimerkiksi huumekasvin laittomaan viljelyyn tarkoitetun välineen kuten kukkaruukun valmistaminen. Rikollista on tulevaisuudessa myös yritys valmistaa kukkaruukkuja, joissa joku aikoo kasvattaa huumeita.

Lain käsittelyn aikana lakivaliokunta täydensi hallituksen esitystä vielä niin, että rangaistavaksi muuttuu myös huumausainerikoksen valmistelun yritys. Valmistelu tarkoittaa esimerkiksi välineiden hankintaa omaa huumerikosta varten, rikoksen edistämisessä on puolestaan kyse jonkin toisen henkilön huumerikoksesta.


Lakivaliokunta huomautti mietinnössään, että rangaistavuus ulottuu poikkeuksellisen pitkälle, jos rikoksen valmistelun yrityskin säädetään rangaistavaksi. Valiokunnan mielestä näin pitää silti tehdä. Eduskunta hyväksyi lain sisällön valiokunnan ehdottamassa muodossa sanaakaan sanomatta.

Huumeiden hallussapidon yritys jäi vielä säätämättä rangaistavaksi. Tällaista yritystä edeltää yleensä yritys hankkia huumeita, ja tällainen yritys on jo rangaistavaa, hallitus totesi lakiesityksessään.

Kommentit: tähän pisteeseen Suomen epärationaalinen huumausainalaki on mennyt. Sen sijaan, että ruukun valmistamisen yritys siinä mahdollisesti hamppua kasvatettavaksi on rikos pitäisi pyrkiä hiljalleen toiseen suuntaan. Seuraavan hallituskauden aikana pitäisi asteittaan päästä mietojen huumeiden täydelliseen laillistamiseen. Ensin rankaisemisesta luopuminen, sen jälkeen laissa olevien rangaistuspykälien poistamista; vasta sen jälkeen mahdollinen legalisaatio eli mietojen huumeiden täydellinen laillistaminen.

Tässä listaus puolueista ja heidän ehdokkaistaan jotka olisivat valmiita laillistamaan kotikasvatuksen ja käytön. Puolueen nimi, vastaajien määrä ja % jotka ovat laillistamisen kannalla. (lähde: irc-galleria.net)

1. Lib. Liberaalit 21, 68 %
2. KA Köyhien Asialla 5, 28 %
3. SKP Suomen Kommunistinen Puolue 65, 22 %
4. Vas. Vasemmistoliitto 102, 18 %
5. SKS Suomen Kansan Sinivalkoiset 6, 16 %
6. SI Suomen Isänmaallinen kansanliike 3, 13 %
7. Vihr. Vihreä liitto 121, 12 %
8. RKP Ruotsalainen kansanpuolue 20, 7 %
9. PS Perussuomalaiset 81, 6 %
10. sit. Sitoutumaton 6, 6 %
11. IPu Itsenäisyyspuolue 17, 4 %
12. SDP Suomen Sosialidemokraattinen Puolue 148, 3 %
13. Kesk. Suomen Keskusta 132, 2 %
14. Kok. Kansallinen Kokoomus 133, 2 %
15. KD Suomen Kristillisdemokraatit 105, 1 %

Ainoa puolue jonka ehdokkaista yli 50% olisi muuttamassa nykylainsäädäntää on Liberaalit. Toivoa kuitenkin on sillä jopa joku Kristillisdemokraateista olisi laillistamisen kannalla ;)

Tässä vielä linkki englannissa tehtyyn tutkimukseen eri päihteiden (laillisten ja laittomien) haitallisuudesta terveellisyydelle. Testissä Alhoholi ja tupakki molemmat todettiin haitallisemmaksi kuin Kannabis tässä linkki kyseiseen tutkimukseen.
BBC